JONGLEREN

Verschillende ballen in de lucht houden. Een kunst die ik niet meegekregen heb. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat lichamelijke opvoeding niet mijn lievelingsvak was. Jongeleren met sjaaltjes, dat kan ik. Zolang er genoeg tijd is om alles op te vangen was ik een meester-jongleur in de lessen LO. Alleen kwamen er na de sjaaltjes altijd die vervelende ballen. Toen ik dan eindelijk afstudeerde van het middelbaar dacht ik echter van die vervelende ballen vanaf te zijn .

Maar hier zit ik dan weer. Een volwassen vrouw die tevergeefs probeert verschillende ballen in de lucht te houden. Ik kan het nog steeds niet naar behoren. Mama zijn, vrouw zijn, vriendin zijn, blogster zijn, een huishouden runnen en opnieuw gaan werken. Het zijn veel ballen die ik momenteel met moeite in de lucht kan houden. Oja, ons zoontje slaapt natuurlijk niet meer door sinds ik weer werk. Zo komt het dus dat mijn schouderspieren weer in beton veranderd zijn, mijn lontje wat korter werd en de concentratie- en geheugenproblemen weer drastisch verslechterd zijn.

Heavy. Nu ja, niemand zei dat het makkelijk ging worden natuurlijk. Echt ontmoedigd kan ik bijgevolg niet zijn. Alleen wil ik soms dat het makkelijk is. “Waarom moeilijk als het makkelijk ook kan?” Mooi levensmotto vind ik, maar zo denkt een peuter nu eenmaal niet. Dan maar een nieuw motto zien te vinden. Of het motto gewoon overslaan en gaan voor meer draagkracht en dus meer ontspanning om zo alle ballen beter in de lucht te houden. Meer ‘me-time’(“hallo massage”), meer ontspanning (“hallo brunch met vriendinnen”), meer liefde met de hubby (#datenight) en meer slaap. Dat laatste is natuurlijk een onmogelijke eis gezien ons zoontje hier de baas is over onze slaap. Dan maar focussen op de eerste pijlers. Als er iets is wat ik geleerd heb dan is het dat tijd voor jezelf nemen belangrijk is. Dat het je de tijd geeft om alle ballen op te vangen en het zo de ballen minder zwaar maakt.

Toen ik net moeder werd leek het zo zinloos om tijd te nemen voor ontspanning. Waarom tijd in jezelf steken als je een klein baby’tje in leven dient te houden (#stress)? Ik weet beter nu. Je verzorgt dat kleine wezentje net beter wanneer je zelf goed in je vel zit. Het maakt je ontspannen, laat je meer relativeren en maakt je lontje weer wat langer. Een win-win voor iedereen. 

Dus daarom vandaag belangrijk advies voor alle moeders en vaders met uitstelgedrag als het op zelfzorg aankomt. Boek die massage, leg die brunch vast met vrienden, ga nog eens op café of op weekend met je partner. Gewoon omdat het kan en vooral omdat het leuk is.

Me-time, want jij bent het waard! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: