OUDERSCHAP

Dat het ouderschap nogal wat is besef je pas wanneer de titel effectief op jou van toepassing is. Het brengt nogal wat met zich mee. En op momenten dat scholen sluiten en crèches strenge eisen stellen aan wie er wel en niet inkomt weet je als ouder dat het geen Netflix op de zetel zal worden. De momenteel van thuis uit werkende ouder weet ook dat er een belangrijk privilege zal wegvallen dat op de werkvloer steeds genuttigd kan worden.

Het moet namelijk gezegd dat dranken drinken op de temperatuur dat ze behoren te zijn iets is wat met een kind in huis zelden lukt. De verschillende mopjes op Pinterest tonen aan dat ik niet de enige ben die last heeft van dit fenomeen. 

Dat het ouderschap een land is waar de dranken nooit warm zijn en de frisdrank zelden fris had niemand me vooraf verteld. Misschien had ik het zelfs graag geweten. Gewoon om extra te kunnen genieten van al die momenten dat ik mijn drank op de juiste temperatuur kon drinken. Ik sla me nu geregeld voor het hoofd dat ik voor die baby mijn dranken zo onbedachtzaam achteroversloeg. Me amper bewust van de zalig correcte temperatuur. 

Afbeelding: Mutusystem.com

Maar zo gaan die dingen nu eenmaal. Je kan alle boeken op voorhand lezen en dan nog niet op de hoogte zijn dat je koffie nooit meer warm zal zijn. Noch dat je nooit meer onbezonnen de deur uit zal gaan. Want, laat ons eerlijk zijn, waar we vroeger gewoon onze jas aantrokken en onze handtas over onze schouder gooiden raken we met een baby of peuter veel minder snel buiten. Kaka-explosies vlak voor vertrek zijn zo geen uitzondering. Die kleine wezentjes vinden makkelijk iets om de trip naar buiten te bemoeilijken. 

Zelf las ik vooraf geen ouderschapsboeken, maar ik ben vrij zeker dat dit soort scenario’s onvoldoende bellicht worden. Wat ik dus eigenlijk probeer te zeggen is dat het ouderschap elke dag opnieuw weer nieuwe scenario’s voor je in petto heeft waarvan je vele vooraf niet incalculeerde. Soms zijn het leuke scenario’s, soms minder leuk. Steevast blijft het echter een feit dat de dingen zelden nog lopen zoals je had verwacht. Zelf blijf ik geloven dat deze lockdown periode mij zal leren te houden van lauwe koffie. Hoop doet althans leven. Daar klink ik op met mijn lekker tasje lauwe koffie! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: