Liefde

Hoe voed ik mijn baby? Borst of fles? Het was iets wat me al bezighield van ver voordat ik opnieuw zwanger was. Mijn voedingsverhaal 1.0 was niet meteen een succesverhaal. Het putte me uit, deed mijn hormonen op hol slaan, mijn borsten leken oorlogsgebied en die baby kreeg niet genoeg melk om de honger voldoende te stillen. Resultaat: gestresseerde mama en gestresseerde baby. 

In mijn geval was ‘borst niet best’. Verre van zelfs. Alleen vroeg ik me af: was het dat niet omdat de eerste keer een moeilijk begin was en zou het de tweede keer wel lukken of was borstvoeden gewoon niets voor mij?

Foto door Sarah Chai

Ik wist het niet, gelukkig wisten mijn man en gynaecoloog het wel. Doe het niet, laat het los was het advies dat ik kreeg. Nu ik een flesvoedende moeder ben kan ik zeggen: het is de liefde die telt, niet borst of fles. Zonder het parcours van de borstvoedingszoektocht ben ik een rustigere moeder. Gelukkiger, meer in staat mijn baby te geven wat die nodig heeft en daar ben ik trots op. Deze keer zette ik mijn zuurstofmasker op voor ik dat van de baby opzette. Dat werkte beter dan omgekeerd. Wie dus twijfelt wat te doen: doe waar jij je goed bij voelt. Ook van flesvoeding krijg je gelukkige baby’s en al zeker een gelukkige moeder.

Meer weten over hoe je jezelf een rustigere kraamtijd kan geven los van voeding? ==>> Roze wolken& tequila (sinds 14/10 verkrijgbaar in de boekhandel) 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: