HUIS

Dat mama zijn, dat is niet persé altijd leuk. Het durft al eens pijn te doen en dan niet altijd op de emotioneel snotterende manier die geregeld gepaard gaat met het ouderschap. 

Neen, vandaag heb ik het over een pijn waarbij ik stokstijf stil in de zetel wil liggen in de hoop dat ik mijn lichaam niet meer voel. Een opdracht die moeilijk te behalen is wanneer je baby net een dag heeft waarin ze het liefst slaapt of rondkijkt wanneer ik rondwandel. Het is dan ook een geluk dat ik bij baby nummer twee me reeds neerlegde bij het feit dat baby’s zich doorgaans niet aan je eigen schema houden, maar dan nog. Een dag om af te tellen naar de bedtijd, dat is het zeker. 

foto door Kat Smith

Maar goed, gisteren maakte ik een capitale fout. Ik dacht even dat ik hetzelfde lichaam had als voor de zwangerschap. Vandaag echter, krijg ik de bevestiging dat dat lichaam nog niet zover is. Elke spier, elk gewricht in mijn lichaam voel ik en dat omdat ik, naast het veelvuldig dragen van onze dochter op de ene arm het ook nog eens nodig vond met de andere ons huis op te ruimen en met de nodige dozen te zeulen. Een vergissing, dat is duidelijk. Het was fout te denken dat wanneer je ergens mentaal behoefte aan hebt, de fysiek ook mee wil. Die fysiek, die loopt duidelijk achter. 

Zo bevestigde mijn lichaam dan ook wat ik in mijn achterhoofd wel wist. Wij kersverse mama’s, wij moeten voor onszelf zorgen. Dat opgeruimd huis dat rust geeft in ons hoofd, dat komt wel. Eerst zorg dragen voor dat ‘huis’ waarin onze baby groot mocht worden. Ons lichaam dat opnieuw verstevigd moet worden met de nodige rust en een occasionele spabehandeling. Alhoewel… occasioneel… you spoil yourself! Dat verdienen we allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: