VOL

Vliegen in diepgang

Er was een tijd dat een vol leven voor mij niet meer betekende dan een overvolle agenda. Vliegen van hier naar daar, dat was hoe het leven er moest uitzien dacht ik. Ondertussen leerde ik bij. Ik leerde dat een volle agenda uiteindelijk meer leeg is dan vol. Dat het vliegen maakt dat je overal de oppervlakte raakt en geen diepte kan vinden. 

Wie volheid wil in het leven vindt dat op andere plekken. Ik leerde het deels door het traject dat ik de afgelopen twee jaar liep, ook vond ik het in de verplichte lege corona-agenda. 

Door niet van hier naar daar te hossen merkte ik meer geëngageerd te zijn in de afspraken die wel in mijn agenda stonden. Die afspraken werden meer iets om naar uit te kijken en om meer van te genieten. Om zorgvuldiger uit te kiezen met wie je afspreekt en er meer tijd voor te maken. 

Tegelijkertijd was het ook een moment om te leren dat gezinstijd niet iets hoeft te zijn dat je plant, maar dat het iets is dat spontaan dient te zijn. Dat lege(re) agenda’s maken dat je op de dag zelf kan beslissen met het gezin uitstapjes te doen naargelang je goesting. 

“Vrijheid zit hem in vrije tijd”

Vrijheid= blijheid

Dit alles doet me voelen dat het leven waarvan ik voordien dacht dat het vrijheid was, eerder een belemmering vormde. Dat het te strikt voelde, te gepland, te weinig tijd voor spontaniteit en de goesting van het moment. Vrijheid zit hem in vrije tijd. Vrije tijd die we met z’n allen nu misschien net iets te veel hadden, alleen weet ik niet of ik dat erg vind. Die vrije tijd maakte dat ik over dingen echt ben beginnen nadenken, dat ik creatiever kon zijn en projecten op poten kon zetten waar ik anders nooit aan begonnen was, want ja… geen tijd, te druk, te moe, te gestresseerd. 

Een leven van té is niet meer wat ik zoek, want té is vliegen en vliegen is alleen maar de oppervlakte raken van wat mogelijk is in je leven zonder het écht te beleven. Geef mij maar echt, geef mij maar diepgang en als het kan in combinatie met een echt restaurantbezoek ben ik helemaal gelukkig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: