STRAKKE PLANNING

En toen vertelden de werkmannen ons dat de wc’s tijdelijk afgesloten werden en wel voor een hele dag. Werkmannen die voor de goede orde enkel buitenshuis hun werken uitvoerden en het nodig vonden de afvoerbuizen even af te koppelen. Vaarwel afvoerbuizen en vaarwel toiletcomfort dus. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat in tijden van corona en thuis werken mijn man en ik een lichte paniek voelden. Hoe doen we dat, een hele dag niet naar het toilet gaan?

Voor mij werd al snel duidelijk dat het antwoord als volgt luidde: daar doet mijn blaas zo niet aan mee. Ik kan nog zo mijn best doen, maar blijkt dat mijn bekkenbodemspieren wat extra training kunnen gebruiken. Ik deed wat iemand zonder toilet en met een volle blaas beter nooit doet: ik moest lachen. Niet hard ofzo, maar net genoeg om de druk te verhogen en voor een gênante situatie te zorgen.

Jammer, ik had me namelijk voorgenomen me in deze quarantainetijden van mijn beste kant te laten zien t.o.v. mijn partner. #epicfail. Tot zover mijn eerste pogingen tot verleidelijkheid. Ik wilde extra moeite doen voor die echtgenoot van mij, maar de extra moeite die nu broodnodig lijkt is echter opnieuw het verstevigen van die bekkenbodemspieren. Of dat toch nadat die wc’s hersteld zijn. 

Een inhaalmanoever op het gebied van verleidelijkheid dient wel ingezet te worden. Ik zie deze coronatijden als een kans om ons liefdesleven te doen heropleven. Niemand vertelt je namelijk vooraf dat wanneer die baby geboren wordt dat liefdesleven ook wel even pauzeert. Reken daar nog een postpartumdepressie bij en je kan je voorstellen dat vonken en slaapkamer geen woorden meer zijn die nog in dezelfde zin passen. Het is ook niet iets dat spontaan terugkomt, want vermoeidheid en een baby zijn niet bepaald sexy of een goede motivatie op dat gebied. Neem daar dan nog even dat postpartumlichaam bij en je weet dat je even tijd nodig hebt om jezelf weer mooi te vinden. Ik heb mezelf die tijd gegeven, maar het blijft wennen. 

En zo komt het dat mijn man en ik voor een nieuwe aanpak gingen. De iets meer zakelijke aanpak om de vonk terug te krijgen. Een nieuwe agenda werd opgemaakt en om hem minder zakelijk te doen klinken noem ik hem de ‘vonken en bonken-agenda’. Moest iemand me vroeger gezegd hebben dat ik mijn seksleven zou inplannen zou ik vol afschuw gekeken hebben, maar hier zijn we dan, zoveel jaar later met de agenda op de schoot.

Een agenda die zal maken dat deze twee jonge ouders ook eens iets anders doen dan enkel vermoeid of ouder zijn. Een onsexy planningsgegeven om de sexy weer terug te brengen in ons leven. Dat en stevige bekkenbodemspieren natuurlijk, die plan ik ook ineens in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: