MOE-DER

Het is niet voor niets dat er ‘moe’ voorkomt in moeder. Het is een fenomeen dat elke moeder kent. Of de ‘va’ in vader ergens voor staat weet ik niet. Misschien kunnen we stellen dat ze ‘va’ak de dupe zijn van onze emoties. Wie weet? Nu die ‘moe’ders, daar hebben we twee categorieën in. Je hebt de ‘moe’ders die moe zijn en dan heb je de moeders met zakken onder hun ogen waar je geen thee, maar koffie mee kan zetten. Het is dan ook geen geheim dat ik tot die tweede categorie behoor. De fond de teint die de kringen onder mijn ogen kan verbergen moet nog uitgevonden worden. Koffie is voor mij geen drank, maar een levenselixir. Zonder zou ik fysiek doodgaan of zo voelt het toch. Tijdens mijn zwangerschap was ik al doodmoe, wist ik veel dat het een voorproefje was. Degustatiemenu vermoeidheid was een interessante ervaring. Let wel, ik zeg hier interessant en niet aangenaam. Elk niveau had namelijk zijn eigen nadeel. 

Niveau hoofdpijnvermoeidheid geeft hoofdpijn. Het niveau daaronder ziet af van de hoofdpijn en geeft het gevoel dat er elke ochtend een tractor over je heen is gereden. Zak je nog verder af kom je terecht op niveau zombie. Hier is je vermogen te communiceren met de buitenwereld beperkt net als je concentratievermogen. Daarnaast krijg je ook fantasieën over hoe je je baby in een kamer legt en weg wandelt. Je piekert en bent zo moe dat je niet meer slaapt. Proficiat, want voor deze moeder werd het Depressiedessert bovengehaald. Dessert Depressie is waterachtig en heeft een wrange nasmaak. Het is niets waar je gelukkig van wordt, dixit mezelf. Not so very happy.  Gelukkig valt dat te herstellen, zo hoor ik toch rondom mij: ‘Geef jezelf de tijd om te herstellen.’

Als mijn herstel een zelfhulpgroep was zou ik die de naam Anonieme Depressieven geven. AD voor de vrienden. Hier bij de AD zitten we met verschillende vrienden rond de tafel. ‘Hallo, anticonceptie en vitaminesupplementen om de hormoon- en vitaminehuishouding weer op peil te brengen. ‘Ah, de professionele ondersteuning is er ook bij komen zitten.’ Vriend Slaap is weer te laat. Vervelend, want net die vriend heb ik echt nodig. Ik slaap momenteel niet om twee redenen. Wanneer mijn baby slaapt lig ik te piekeren en wanneer mijn baby niet slaapt wel, dan ik ook niet. Ergo, maximum vier uur slaap per nacht voor deze moeder. Niet echt ideaal om te herstellen.

Gelukkig zijn er anderen die kunnen helpen met het zoeken van vriend Slaap. Dank u slaapmedicatie en dank u liefdevolle man en familie die de nachten even willen overnemen om zo mijn herstel te bespoedigen. Eventjes geen slapeloze nachten meer voor mij. Deze moederdienst is tegenwoordig gesloten van 22u tot 11u. Lang, maar ik moet echt veel slaap inhalen. En daarom zeg ik u; oogjes dicht, snaveltjes toe en dat ik het morgen weer wat beter doe. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: