Moederschap

Soms kan ik me een super moeder voelen, zo eentje die echt alles voor elkaar heeft, eentje om jaloers op te zijn.

Vandaag is niet zo’n dag.

Mijn zoontje gaf namelijk net over. Niet gewoon, dat zou maar saai zijn. Ik voel dan ook het zurige vocht druppen van mijn decolleté naar mijn buik. Lang leve truitjes met diepe uitsnijding. Nog geen acht uur en dit is reeds mijn dag. Mijn zoontje neem ik het niet kwalijk. Wie ziek is, geeft al eens over en er was geen tijd voor waarschuwingen.

Wanneer mensen het hebben over de schoonheid van het moederschap, denk ik niet dat ze naar dit soort ervaringen verwijzen. Het kan vaak heel mooi zijn, maar dat je er behoorlijk wat zij-activiteiten dient bij te nemen wordt iets minder vaak aangehaald. 

Het moederschap groeit met de jaren, het is warm en vertederend en het is ook een les in het onderdrukken van je eigen emoties.

Zo wil ik deze ochtend niets liever dan uitroepen hoe degoutant ik dit vind. Hoe vreselijk het voelt dat mijn zoontje mij verkoos als de beste overgeefplek. Iets wat ik niet doe. Ik heb reeds geleerd weg te slikken wat er zo graag uit wil.

En dus, bijt ik mijn tong eraf en stop onze kleren in de wasmachine. Vervolgens wandel ik naar de vaatwas, trek deze open en gooi hem dicht met een kracht die al mijn frustratie kleur geeft. Jammer van dat kapotte glas, maar net daarom werd de kringwinkel in het leven geroepen denk ik dan.

Zo, ik kan weer verder met mijn dag. Weg frustratie en op naar morgen. Een nieuwe dag en een nieuwe ochtend vol nieuwe ervaringen. Iets om naar uit te kijken. 

Nood aan een realistische kijk op het ouderschap? Roze wolken en tequila, tevinden in je boekhandel of op bol.com. Vertel het verder 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: